Nabízím on-line návody. Jde o nejúčinnější fyzioterapeutické automobilizace a cviky při tělesných potížích. - více informací

Adresa: Masarykova 37, Brno - centrum
Tel.číslo: +420 777 502 815
Volné termíny a objednání ZDE

Článek - Investice do zdraví

Články podle štítků

Investice do zdraví


Zdraví je celospolečenský fenomén, o kterém doslova slyšíme ze všech stran. Většina z nás považuje zdraví za to nejdůležitější a navzájem si ho při nejrůznějších příležitostech přejeme. Nicméně v praxi jej bereme jako něco samozřejmého a v době, kdy není nic zadarmo, se proto k němu i podle toho chováme.

Ovšem život ani zdraví není nic neměnného. Jde o trvalé hledání rovnováhy. Na jedné straně tu máme přetížení smyslových orgánů mobily, počítači, hlukem atd. K tomu se přidává narůstající především pracovní stres. Naopak své tělo, které nezbytně potřebujeme, zanedbáváme nedostatkem přirozeného pohybu, neschopnosti relaxovat, špatnou stravou a celkově pokřiveným životním stylem.

Současná zdravotnická péče, tak jak je nastavena, nemůže efektivně fungovat. Rozumí nemocem, ale přestala rozumět lidem. Nedostatků se šikovně snaží využít jiné zájmové sféry, a tak si dnes kupujeme zpět pohyb, bílé zuby, rozmanité jídelníčky, zázračné medikamenty a vše radící časopisy. Co nám vlastně uniká? Že nejúčinnější pomoc máme každý v sobě.

Ke zlepšení je potřeba naučit se své tělo vnímat a porozumět mu. Odměnou nám bude pocit tělesné a duševní pohody, kdy budeme sami sobě terapeuty. K tomu všemu nám může dopomoci Fyzioterapie*. Možnost samostatně udělat něco pro své zdraví je investicí nejenom finanční, která podněcuje odpovědnost a motivaci, ale i změna v myšlení. A obě se nám bohatě vyplatí.

*Fyzioterapie je odborný zdravotnický obor na bázi moderní neurologie, který představuje rozšíření diagnostických a terapeutických možností medicíny. Zabývá se léčbou poruch pohybového aparátu, ale také ovlivněním stavu vnitřních orgánů a psychiky. Prim hraje aktivní přístup, kdy usilujeme o nastavení těla k co nejlepší funkci. Vychází převážně z celostní a manuální medicíny. pz


Štítky použité v článku